Parlamentarul Florin Gheorghe a depus la Senatul României o propunere de modificare şi completare a Legii 307 Privind apărarea împotriva incendiilor.

Propunerile făcute prin consultarea cu specialiştii pe domeniul securităţii la incendiu, cu susţinerea Asociaţiei pentru Securitatea la Incendiu a Construcţiilor, vin ca să corecteze anumite neajunsuri legislative şi să ajute investitorii pentru a putea implimenta un set de măsuri care să ducă la creşterea performanţei clădirilor din punct de vedere a securităţii la incendiu.

Modificarea la Legea 307 vine în completarea Legii 10 privind calitatea în construcţii şi stabileşte în clar rolul expertului tehnic, ce dintr-un abuz de influenţă a fost eliminat ilegal din procesul de verificare a clădirilor existente, punând în ilegalitate verificatorii şi proiectanţii(conform legii 10 privind calitatea în construcţii ei nu se pot pronunţa pe o clădire existentă).

O altă modificare importantă este stabilirea rolului Evaluatorului de Risc la Incendiu, cărora le revine obligaţia evaluării construcţiilor existente în vederea stabilirea unui nivel acceptabil de performanţă.

Cea mai importantă modificare o reprezintă însă posibilitatea ca pentru construcţii existente să se permită emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu prin creşterea performanţei la un nivel acceptabil de 75% din prevederele actuale. Majoritatea construcţiilor în acest moment nu puteau deţine Autorizaţie de Funcţionare deoarece legea nu permitea decât respectarea integrală a prevederilor actuale, lucru greu de îndeplinit datorită investiţiilor mari necesare a fi realizate.

Beneficiarii au acum obligaţia ca în termen de 12 luni să implimenteze măsurile impuse prin Evaluarea Riscului de Incendiu.

Iată mai jos întreaga propunere legislativă înaintată de către domnul Florin Gheorghe, deputat de Constanţa:

modificari-legea-307-deputat-Florin-Gheorghe