ASIC a emis cu ceva timp în urmă către IGSU solicitarea, susţinută de specialiştii în construcţii responsabili pe asigurarea securităţii la incendiu, de simplificare a procedurii de autorizare şi de a se crea posibilitatea depunerii online, adică în format electronic.

Iată aici solicitarea emisă de către ASIC.:ASIC document 0003 instiintare MAI si IGSU

Descarcă de aici documentul ce s-a aflat în dezbatere publică şi care cel mai probabil a fost cel supus aprobării: HG aviz-autorizatie incendiu ASIC

Iată că IGSU a luat act de această solicitare şi a decis în favoarea acestei solicitări susţinută de corpul de specialişti ca şi o măsură necesară.

Menţionăm că solicitarea fusese adusă şi la cunoştinţa guvernului României şi a conducerii Ministerului de Interne.

De asemenea s-a luat şi decizia de a se restrânge categoriile de clădiri care se supun procesului de avizare şi autorizare.

Iată mai jos articolul publicat pe adevărul:

„Printr-o hotărâre adoptată miercuri, Guvernul a modificat regulile după care sunt avizate şi autorizate construcţiile din punct de vedere al securităţii la incendiu. ”Actul normativ face distincţia şi arată mai bine care clădiri şi amenajări se supun avizării şi autorizării la incendiu şi care se supun numai autorizării. Avizarea este un element administrativ care se obţine atunci când se începe o construcţie. Autorizarea este la finalul construcţiei. Hotărârea de Guvern ajută la debirocratizare şi la reducerea sarcinii administrative, pentru că elimină de la avizare o serie de categorii de clădiri”, a declarat inspectorul şef al ISU Bucureşti-Ilfof, general de brigadă Ovidiu Vasilică.”

Citeste mai mult: adev.ro/obqv3a